Reduction Roadmap: Paris-aftalen omsat til konkrete mål for byggeriet

12jan15:0018:00DebateReduction Roadmap: Paris-aftalen omsat til konkrete mål for byggerietDAC Debat15:00 - 18:00 Arkitektskolen Aarhus, Exners Plads 7, 8000 AarhusTYPE OF ACTIVITYDebate,Ekstern kalender

Event Details

Hvordan bliver Paris-aftalen et fælles afsæt for vores beslutninger og løsninger i stedet for en fjern og uhåndgribelig vision? Til dette event på Arkitektskolen Aarhus præsenterer vi Paris-aftalens målsætninger omsat til konkrete mål for byggeriet – og spørger, hvordan kan målene omsættes til handling i hele værdikæden i byggebranchen.

Omstillingen af byggebranchen er i fuld gang og der kommer hele tiden nye og mere bæredygtige løsninger til. Velviljen er stor og ambitionerne er det samme – flere har allerede defineret reduktionsmål for 2030, 2040 og 2050.

Men vi ved samtidig, at det er utilstrækkeligt med individuelle indsatser. Effekten er simpelthen ikke stor nok og mange intentioner bremses af lovgivningen eller af forhindringer, der til gengæld er for store for en enkelt virksomhed at overkomme eller rykke på.

Der er med andre ord brug for, at branchen får et stærkere fælles afsæt for at accelerere omstillingen.

Ind til nu har vi ikke vidst, hvor stort (eller småt) et klimaaftryk vi faktisk kan efterlade i byggeriet for at leve op til Paris-aftalen. Men med Reduction Roadmap har dansk byggeri, for første gang nogensinde, en plan med konkrete, årlige reduktionsmål, som udgør præcis det fælles afsæt for vores beslutninger og handlinger, vi har brug for.

Kom med til event på Arkitektskolen Aarhus, hvor vi inviterer branchen til at få en indsigt i, hvordan Paris-aftalen ser ud for byggeriet, når den er omsat til en dansk kontekst. Samtidig åbner vi også for en diskussion om, hvordan vi kollektivt indstiller os på, at vi ikke har andre valg end at tænke og arbejde sammen på nye måder.

Program

  • Kaffe og netværk
  • Velkommen
  • Status på Danmarks klimamål / Per Heiselberg, Klimarådet
  • Præsentation af Reduction Roadmap / Sinus Lynge, EFFEKT / Mikkel Hallundbæk Schlesinger, CEBRA / Steffen Maagaard, Moe
  • Best practice’-projekter: Intro til 4 til 1-planet / Michael Rasmussen, Villum Fonden. Living Places / Lone Feifer, Velux
  • Interview: Hvordan uddanner arkitektskolen til fremtiden? Lotte Bjerregaard, Arkitektskolen Aarhus
  • Dialog: Hvordan handler vi på reduktionsmålene på tværs af værdikæden
  • Netværk og forfriskning

Anne Katrine Harders, Dansk Arkitektur Center, er moderator.

Arrangementet afholdes i samarbejde med EFFEKT, Moe, CEBRA og Arkitektskolen Aarhus.

Time

(Thursday) 15:00 - 18:00

Location

Arkitektskolen Aarhus

Exners Plads 7, 8000 Aarhus

Link URL

Læs mere her