SYDHAVNENS FREMTID

25junAll Day27ExhibitionSYDHAVNENS FREMTIDArkitektstuderende udstiller i Bylageret(All Day) TYPE OF ACTIVITYEkstern kalender,Exhibition

Event Details

Aarhus vokser, og væksten kommer ikke mindst til udtryk langs byens havnefront. Siden arkitekt Knud Fladeland Nielsen i år 2000 vandt konkurrencen om udviklingen af Aarhus havn, er der gennemført talrige rumlige transformationer langs de bynære havnearealer, der spænder ud mellem Risskov og Marselisborgskoven.

Sydhavnskvarteret udgør en særdeles attraktiv brik i havneomdannelsen og udviklingen er i fuld gang. Med udgangspunkt i den aktuelle transformation er atten kandidatstuderende fra Arkitektskolen Aarhus blevet bedt om at udarbejde alternative fremtidsscenerier. Deres projekter er nu udstillet i Bylageret, Kalkværksvej 11 A-B, hvor de kan ses til og med den 27. juni.

En lang række bygninger er blevet revet ned, nye store bygninger er under opførelse, og i 2017 udarbejdede Aarhus Kommune både en udviklingsplan og kvalitetskatalog for Sydhavnskvarteret. Dermed er mange beslutninger allerede taget, men der er også stadig mange ubesvarede spørgsmål. Det gælder eksempelvis byens møde med vandet, koblingen til midtbyen og udformningen af områderne nord og syd for kulkransporet.

Mellem realisme og utopi

De studerendes forslag bevæger sig mellem realisme og utopi. På den ene side er de blevet bedt om at forholde sig til områdets bindinger og igangværende processer. På den anden side har de haft friheden til at tænke stort – og langt ud i fremtiden.Mandag d. 25. juni kl. 15.15 vil arkitektskolen være vært ved en reception, hvor alle er velkomne. Her vil der være mulighed for at drøfte projekterne med de studerende.De atten studerende, som udstiller, er: Francesco Cauda, Leon Wittmaack, Mark Gill, Qirui Liu, Robert Davis, Thorbjørn Crüger Klitgaard, Anders Kielsgaard Hansen, Anne Catherine Lyager Langer, Emilie Zinck Munksgaard, Haris Hasanbegovic, Idunn Hylland, Mathias Rieland Kanstrup, Pelle Juul Carlsen, Yue Wang, Jennifer Tran, Lena Duwe, Lucas Renson, Qiushi Kong.

Hvor: Bylageret, Kalkværksvej 11 A-B

Hvornår: Torsdag kl. 14-16, fredag kl. 10-12 samt første lørdag i hver måned kl. 11-15. Herudover vil det være muligt af få adgang til udstillingen ved at atge kontakt til Birthe Urup Nygaard/bun@aarch.dk eller Jens Christian Pasgaard/jcp@aarch.dk.

Time

june 25 (Monday) - 27 (Wednesday)