Udstillingsåbning: Form Follows People

28aug15:0016:00EventFeaturedUdstillingsåbning: Form Follows PeopleNy udstilling på ONSITE GALLERY15:00 - 16:00 Onsite Gallery, Skovgaardsgade 5A, 8000 Aarhus CTYPE OF ACTIVITYEkstern kalender,Event,Exhibition,Intern kalender

Event Details

Onsdag d. 28. august åbner udstillingen FORM FOLLOWS PEOPLE, der er den femte i rækken af udstillinger som afholdes i ONSITE GALLERY, Arkitektskolen Aarhus´ galleri for arkitektur. Galleriet ligger i byggehegnet mellem Institut for (x) og NEW AARCH, den nye Arkitektskole i Aarhus.

I forbindelse med opførelsen af den nye skole har det været vigtigt at se på, hvordan byggepladsen og tilstødende arealer kan indrettes, hvordan der strategisk kan arbejdes med involvering under projektets udførelse, og hvordan vi sammen kan udvikle den nye bydel.Med udstillingen ”FORM FOLLOWS PEOPLE” sætter Institut for (x) fokus på ord, mennesker og form. I et forsøg på at nedbryde bymaskinens kompleksitet (Den Gordiske Knude) opstilles seks postulater, der sætter spørgsmålstegn ved måden, vi ser byplanlægning og arkitektur på.

Har bymaskinen slugt muligheden for at realisere drømme, og er arkitekturens originale DNA blevet erstattet af politik og økonomi? Institut for (X) inviterer til at deltage i debatten og i udstillingen, som er et transformativt værk, der går fra postulater på en væg til arkitektoniske greb på selve galleriets form.

På galleriets 1. sal vises screening af gamle samt nye videoer fra Institut for (x), der viser historien, livet og formen på en kreativ frizone. Den fortælling kan man tage med sig ud på den kulturelle byggeplads, hvor man kan opleve manifestationer på sammensmeltningen mellem Institut for (X) og Aarhus Arkitektskole, bl.a New Neighbour.

Udstillingen postulerer, at mennesket er glemt i moderne arkitektur. På Institut for (X) lader man formen følge folket.

Udstillingen er skabt af:
Institut for (X)
Bureau Detours
Bydelskontoret
Aarhus Arkitektskole

Udover åbningen af udstillingen vil rektor Torben Nielsen afsløre et kunstværk af islandske Krot & Krass på New Neighbour.

Time

(Wednesday) 15:00 - 16:00

Location

Onsite Gallery

Skovgaardsgade 5A, 8000 Aarhus C

Link URL

Eventside