Under Større Byer

24may(may 24)12:0002jul(jul 2)17:00ExhibitionUnder Større ByerUdstilling, koncert og værk af sjakket(may 24) 12:00 - (july 2) 17:00 Onsite Gallery, Skovgaardsgade 5A, 8000 Aarhus CTYPE OF ACTIVITYEkstern kalender,Exhibition,Intern kalender,Onsite Gallery

Event Details

Udstillingen Under Større Byer præsenterer en række konceptuelle musikværker lavet af hiphop-kollektivet Sjakket der – med begrebet USB som nøgle til fordybelse – diskutererurbanitet og arkitektur. Værkerne udstilles indtil 19. juni.

USB er — udover at være en forkortelse for udstillingen og værkets titel “Under Større Byer” — også forkortelsen for “Universal Serial Bus.” Den universelle løsning, der samler og overfører data fra bruger til bruger, fra apparat til apparat. I udstillingen er USBen både den fysiske manifestation af musikken, samlingspunktet for værk, proces og beskuer og grundlaget for udstillingens visuelle udtryk.

USBen er det, som er tilbage når kunstnerne har forladt rummet. Udstillingen indeholder en række trykte plancher, lyrik og bagvedliggende proces, seks musikerstationer, hvorfra værket opføres og en piedestal med en USB–nøgle, der indeholder en digital udgave af værket. USB er med sin dobbeltbetydning og sit symbol nøglen til at forstå, formidle og dele udstillingen.

Om Sjakket
Musikværkerne er lavet af hiphop-kollektivet Sjakket. I Sjakket er hængerøv og hættetrøje byttet ud med håndspillede instrumenter og opslagsværker. Sjakkets syv medlemmer har de seneste syv år haft base på Institut for (X), hvor de har skabt deres eget laboratorium for byudvikling — mens Aarhus gearer sig til storbykulisse.

Med afsæt i den akademiske verden bruger de sampling — hiphoppens primære redskab — til at anskue den urbane musik fra en ny vinkel og skabe et nyt tekst— og lydunivers.

De musikalske rødder ligger — ligesom de akademiske felter — spredt i en kaskade af områder, der udelukkende forenes gennem deres forskelligheder. Som et kollektivt subjekt undersøger Sjakket arkitektur gennem konceptuelle greb. Med titler som “Modernitetserfaringer,” “Byvækst i Prioriterede Akser,” og “Begrebslig astigmatisme” samples arkitektur, arkitekturhistorie og -teori, byudvikling, modernitet og kulturarv.

Sponsor:
A. Enggaard A/S

Time

May 24 (Friday) 12:00 - July 2 (Tuesday) 17:00

Location

Onsite Gallery

Skovgaardsgade 5A, 8000 Aarhus C

Link URL

Se event-side