Fremtidens landskabs- og aktivitetspark i Vejle - Åben Idékonkurrence - Arkitektskolen Aarhus Skip to main content
  • HOME
  • /
  • Fremtidens landskabs- og aktivitetspark i Vejle – Åben Idékonkurrence

Fremtidens landskabs- og aktivitetspark i Vejle – Åben Idékonkurrence

Udgivet 04.02.2025

Hvordan skaber vi fremtidens landskabs- og aktivitetspark i Vejles nye bydel Ny Rosborg? En park som giver plads til vandet, legen, kunsten, pulsen og pausen. Som øger vores kontakt til naturen og skaber hverdagseventyr og wow-oplevelser. Parken skal være et oplevelsesrigt møde mellem landskabet og byen, et blågrønt byrum som styrker Vejles identitet. Landskabs- og aktivitetsparken skal tage afsæt i den lokale natur i Vejle Ådal og bidrage til en forhøjet biodiversitet i byen. Parken skal være det gode eksempel på, hvordan vi håndterer nutidens klimaforandringer, uden at give afkald på den oplevelsesmæssige, naturmæssige, arkitektoniske og kunstneriske merværdi som bidrager til det gode liv i byen.

Vejle Kommune efterlyser visionære bud på fremtidens park i en åben idékonkurrence, der består af to faser. Fase 1, hvor der udvælges 2-4 visions-/konceptforslag. Og fase 2, hvor de 2-4 teams kvalificerer deres konceptforslag til et skitseforslag. Der er i alt til fase 1 og 2 afsat en præmiesum på 500.000 kr. Herudover afsættes en sum på 300.000 kr. til viderebearbejdning af vinderforslaget til et projektforslag.

”Med den åbne konkurrenceform håber vi at bringe nyskabende idéer i spil, hvor snitfladen mellem natur, vand, leg bevægelse, klima, kunst og arkitektur kan få os til at udvide vores syn på fremtidens landskabs- og aktivitetspark” siger Lisbet Wolters, stadsarkitekt Vejle Kommune.

Konkurrencen er åben for alle arkitekter, landskabsarkitekter og kunstnere fra anerkendte uddannelsesinstitutioner, som er færdiguddannede. Konkurrencen er ligeledes åben for arkitekt-, landskabsarkitekt- og kunststuderende med godkendt BA grad. Vi opfordrer til at indgå tværfaglige samarbejder.

Konkurrencen offentliggøres fredag 31.januar kl. 12 – se linket (der også først er aktivt fra kl. 12)

Læs mere

© — Arkitektskolen Aarhus