Eskelunden: Nye naturoplevelser på vej
Nye donationer baner vejen for et projekt, som skal give aarhusianerne og anderledes naturoplevelser i den nye bypark. Arkitektskolen er med i projektet.
28.06.2021
Nye donationer baner vejen for et projekt, som skal give aarhusianerne og anderledes naturoplevelser i den nye bypark. Arkitektskolen er med i projektet.
28.06.2021
Når der fremover skal undervises i bynatur på arkitektskole, kan undervisere og studerende blot cykle de få kilometer ud i Eskelunden.
Eskelunden bliver snart beriget med et stiforløb med boardwalk, et udendørs læringsrum, som kan bruges i undervisningssammenhænge, og en bro ud til vandet.
Projektet har længe været på tegnebrættet, men det er generøse donationer fra Salling Fondene og Hedeselskabet på i alt 1,2 millioner, som gør, at det nu kan realiseres.
Studerende og ansatte fra Arkitektskolen Aarhus har bidraget med udvikling af forløb og design på boardwalken (en slags plankebro, der bygges de steder, hvor man ikke kan etablere en sti), og skolen vil også få gavn af det, når det er realiseret.
”Det bliver et sted, vi kan tage studerende med hen, når vi skal arbejde med bynatur i undervisningssammenhæng”, siger lektor Stefan Darlan Boris, som bl.a. har afholdt workshop med førsteårsstuderende i området.
Med stiforløbet kommer man tættere på de sumpede områder og steder, man ellers var gået udenom, og boardwalken byder derfor på en anderledes og spændende naturoplevelse for alle. Den kommer til at variere i bredde, men der vil være plads til, at to kørestolsbrugere kan passere hinanden.
Boardwalken leder hen til Bådehuset (også udviklet af Arkitektskolen Aarhus), hvorfra der skal laves en bro ud i søen. På broen vil det være muligt at sidde ned, komme helt tæt på vandet og fordybe sig i naturen.
Herfra bevæger ruten sig videre til den sidste del af projektet – et udendørs læringsrum. Den foreløbige plan er, at der bygges en amfi med siddepladser til omkring 25 personer. I forlængelse heraf arbejdes der på et læringsspor, hvor de besøgende kan finde informationer om naturen i parken samt områdets historie gennem skiltning og apps.
Finansieringen er sikret, så nu skal de sidste detaljer i projektet på plads. Hvis alt går efter planen, kan aarhusianerne nyde de nye naturfaciliteter i løbet af 2022.
Lektor Stefan Darlan Boris, Arkitektskolen Aarhus
8936 02 69 / sdb@aarch.dk
Relateret
MÅSKE ER DU OGSÅ INTERESSERET I DETTE