Arkitekter fra de fem nordiske lande stifter NORDMAK-selskabet for nordisk arkitektonisk kulturarv
Nyt fagligt netværk for alumner fra NORDMAK masteruddannelsen.
29.03.2023
Nyt fagligt netværk for alumner fra NORDMAK masteruddannelsen.
29.03.2023
41 tidligere studerende på NORDMAK-efteruddannelsen har netop stiftet alumneforeningen NORDMAK-selskabet for nordisk arkitektonisk kulturarv. Det første hold af NORDMAK-studerende tog hul på studierne i 2007, og siden dengang har cirka 70 studerende været igennem masteruddannelsen i arkitektonisk kulturarv. Professor Mogens A. Morgen var selv med det første NORDMAK-hold, og henover weekenden var han blandt værterne for de 41 tidligere NORDMAK-studerende til et weekendarrangement på Arkitektskolen Aarhus.
”Det glæder mig, at der var så stor opbakning til vores nye alumneforening. Jeg håber, at foreningen kan være med til at fastholde den faglige udveksling mellem landene. Jeg oplever, at der blandt os der arbejder med arkitektonisk kulturarv er en stor lyst til – og tradition for – at sparre om faglige udfordringer på tværs af landegrænserne”, siger Mogens A. Morgen, der bød de tidligere NORDMAK-studerende velkomne på Arkitektskolen Aarhus. Udover stiftelsen af den nye alumneforening bød weekenden også på oplæg fra Anna Mette Exner og Lars Juel Thiis og flere af alumnerne. Derudover var der studiebesøg på Studielandsbyen, Tilst Kirke og Erhvervsarkivet i Aarhus samt De 5 Halder og Tangeværket i Viborg Kommune.
NORDMAK har base på Arkitektskolen Aarhus i Danmark, men uddannelsen er tværnordisk og foregår i et tæt samarbejde med Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, Kungliga Kunsthögskolan i Stockholm samt Alvar Aalto Foundation og Aalto Universitetet i Helsinki, og har undervisere og studerende fra hele Norden. Blandt de 41 deltagere var alle fem nordiske lande repræsenteret.
Der blev valgt otte bestyrelsesmedlemmer som fremover skal sætte retningen for selskabet. Bestyrelsen består af: Asgeir Asgeirson fra Island, Marianne Lehtimäki fra Finland, Brit Kristin Heltne fra Norge, Anne Runske fra Sverige samt Tomas Skovgaard, Louise Ringsholt Harder, Inge-Lise Kragh og Maria Wedel Søe fra Danmark.
”Nu er de første skridt til foreningen taget, og nu er det op til medlemmerne at afgøre, hvad der skal ske herfra. Det er tanken, at vi skal mødes fysisk mindst én gang om året på skift i de nordiske lande. Jeg synes, at foreningen – og det store nordiske netværk, man træder ind i, hvis man tager NORDMAK-uddannelsen, er en kæmpe gevinst for den arkitekturfaglige udveksling i Norden”, siger Mogens A. Morgen.
Relateret
MÅSKE ER DU OGSÅ INTERESSERET I DETTE