Arkitektskolen Aarhus har i samarbejde med Aarhus Kommune og Dansk Byplanlaboratorium sikret støtte til et banebrydende forskningsprojekt fra Innovationsfonden. Projektet, der sigter mod at tackle den udfordrende opgave med at skabe en bæredygtig omstilling af bysamfund i Aarhus Kommune, vil spille en central rolle i udviklingen af fremtidens byer. Projektet starter den 1. april 2024 og fortsætter de kommende tre år.
“Jeg er vildt glad for at kunne dele denne nyhed sammen med Arkitektskolen Aarhus og Dansk Byplanlaboratorium. Vi lykkedes kun med den bæredygtige omstilling, hvis den er stedsspecifik og løfter bykvaliteten. Det burde jo være oplagt, men det kræver faktisk, at vi arbejder på nye måder og med konkrete løsninger. Derfor har vi brug for at udvikle vores arkitektoniske metoder og indsatser, at samle vores viden på tværs af forskning og praksis og lade os inspirere af erfaringer nationalt og internationalt. Derfor er dette er ret stærkt hold.” siger Anne Mette Boye, stadsarkitekt i Aarhus, og fortsætter:
“Det er samtidig et af de første projekter i vores Aarhus By- og Landskabslaboratorium. Det har afsæt i vores arkitekturpolitik. Dette projekt er forankret helt inde i maskinrummet sammen med planstrategien, så vi får flettet de mange innovative og kreative kræfter, der er både i forskningen, i vores embedsværk og hos vores borgere.”
I projektet skal det undersøges, hvordan vi kan omstille til bæredygtige bysamfund gennem den fysiske byplanlægning med et blik for de forskellige bytypoloiger. Projektet skal udføres af Kasper Albrektsen fra Arkitektskolen Aarhus.
“Jeg glæder mig utroligt meget til at dykke ned i dette projekt. Vi vil undersøge, hvordan vi kan omstille til bæredygtige bysamfund gennem den fysiske planlægning. Vi vil gøre dette ved at se mere specifikt på det eksisterende og derigennem tage afsæt i stedsspecifikke potentialer og udfordringer. Vi skal arbejde samlet med byerne og udvikle handlingsplaner og konkrete løsninger, som kan danne afsæt for en metodeudvikling” siger Kasper Albrektsen.