Udgivelse / 2015
Den gode skole i Aarhus var en betegnelse, som Politikens daværende arkitekturanmelder Henrik Sten Møller gav Arkitektskolen Aarhus i 1980’erne.
Bogen beskriver Arkitektskolens udvikling fra 1965 til i dag, men også hele forhistorien. Det arkitektmiljø som udviklede sig i byen, og skabte grobund for den kommende jyske arkitektskole, ser vi eksempelvis med Landsudstillingen i Aarhus (1909) over konkurrencerne om Aarhus Universitet (1933) og Aarhus Rådhus (1940) til Akademisk Arkitektforenings konkurrencer og udstillinger i 1950erne samt etableringen af en række aarhusianske arkitektfirmaer.
Også skolens betydning som fødekæde til byens tegnestuer bliver belyst i bogen – og det tætte samspil mellem byens tegnestuer og arkitektskolen, som har været en væsentlig årsag til at Aarhus i dag har internationalt ry som arkitektur- og designby.
Arkitektskolens tidligere rektor, Mogens Brandt Poulsen, har arbejdet på udgivelsen i flere år. Han har været igennem skolens arkiver og talt med mange af skolens tidligere og nuværende ansatte samt folk fra erhvervet. Det er blevet til den første sammenhængende fortælling om Arkitektskolen Aarhus; om skolens tilblivelse og udvikling og dens samspil med arkitektmiljøet i Aarhus.
Titel: Den Gode Skole – og arkitektmiljøet i Aarhus
Format: 18 x 27 cm
Udgivet: 2015
Sprog: Danish
ISBN: 978-87-90979-47-8
Udgiver: Arkitektskolens Forlag
Indbinding: Softcover
Længde: 288 sider
Bogen koster 50 DKK og kan købes hos Archi Tegn, Nørreport 16, 8000 Aarhus C.
Relateret
MÅSKE ER DU OGSÅ INTERESSERET I DETTE