Arkitekturen og det antropocæne

22apr13:0014:00Public lectureCancelledArkitekturen og det antropocæneGrundlæggende forelæsninger om arkitektur13:00 - 14:00 TYPE OF ACTIVITYEkstern kalender,Intern kalender,Public lecture

Event Details

Forelæsningsrækken “Grundlæggende forelæsninger om arkitektur” kredser om det grundlæggende spørgsmål ”hvad er arkitektur”?Hvor kommer arkitekturen fra, hvordan har den udviklet sig gennem tiden og hvordan manifesterer den sig som den nødvendige, men (forhåbentlig) også berigende og inspirerende fysiske ramme om menneskers hverdagsliv? Arkitektskolens professorer vil på skift forsøge at besvare disse spørgsmål, via forskellige blikke på arkitekturens udvikling og samfundsmæssige rolle.

Onsdag d. 22. april holder Niels Albertsen forelæsningen “Arkitekturen og det antropocæne”. Om forelæsningen skriver han:

“Menneskers aktiviteter nu har påvirket planeten jorden så gennemgribende og med så omfattende konsekvenser for alt liv, at geologer taler om en ny geologisk epoke: den antropocæne. Men begrebet er også omstridt. Er det menneskeheden som sådan, der ligger bag, eller er eksempelvis særlige kapitalistiske og industrielle samfundsstrukturer? Så man hellere burde tale om det ”kapitalocæne”? Forelæsningen redegør for forskellige opfattelser af det antropocæne og diskuterer begrebets betydning for vores forståelse af, hvad arkitektur er og bør være.

Time

(Wednesday) 13:00 - 14:00