march, 2020

25mar13:0014:00Public lectureArkitekturoplevelse 2Grundlæggende forelæsninger om arkitektur13:00 - 14:00 Gymnastiksalen, Arkitektskolen AarhusTYPE OF ACTIVITY:Ekstern kalender,Intern kalender,Public lecture

more

Event Details

Forelæsningsrækken “Grundlæggende forelæsninger om arkitektur” kredser om det grundlæggende spørgsmål ”hvad er arkitektur”?Hvor kommer arkitekturen fra, hvordan har den udviklet sig gennem tiden og hvordan manifesterer den sig som den nødvendige, men (forhåbentlig) også berigende og inspirerende fysiske ramme om menneskers hverdagsliv? Arkitektskolens professorer vil på skift forsøge at besvare disse spørgsmål, via forskellige blikke på arkitekturens udvikling og samfundsmæssige rolle.

Onsdag d. 25. marts holder Anders Troelsen forelæsningen “Arkitekturoplevelse 2”. Om forelæsningen skriver han:

“Perceptionspsykologien er et uhyre nyttigt redskab i analysen af arkitektur og byrum. Forelæsningen vil introducere feltet og diskutere dens fokus på formtræk i forhold til bl.a. semiotikkens (tegnlærens) betoning af betydningsdimensionen. En række historiske eksempler fra arkitektur og byrum vil blive inddraget.”

Time

(Wednesday) 13:00 - 14:00

Location

Gymnastiksalen, Arkitektskolen Aarhus

Paradisgade 4, 8000 Aarhus C