Dimission og udstillingsåbning

28jun14:0015:00EventFeaturedDimission og udstillingsåbningKom og fejr sommerens nye arkitekter14:00 - 15:00 Rå Hal, Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus CTYPE OF ACTIVITYEkstern kalender,Event,Intern kalender

Event Details

Kan man tale om at danske arkitekter har et særligt DNA? Og hvad kendetegner de nyuddannede arkitekter fra Arkitektskolen Aarhus? Kom til dimission og udstillingsåbning fredag den 28. juni, og få svaret.

Dimissionen foregår i Godsbanens foyer kl. 14.00 og fra kl. 15.00 er der udstillingsåbning i Rå Hal på Godsbanen.

Alle er velkomne til både dimission og udstillingsåbning.

Om afgangsudstillingen

DNA er overskriften på sommerens afgangsudstilling. DNA står for De Nye Arkitekter og for Dagens Nyheder om Arkitektur. Udstillingen byder på mere end 60 afgangsprojekter som behandler bl.a. integration, klimaforandringer, urbanisering og arkitekturens kerneværdier.

Tankerne og ideerne bag hvert enkelt projekt beskrives i en avis – en avis for hver kandidat. Det betyder, at publikum i ro og mag kan læse Dagens Nyheder om Arkitektur, mens de nyder en kop varm kaffe i udstillingens bløde sofaer.

Fra græsk historie til Jagtvej 69

Kan arkitektur – med udgangspunkt i græsk historie og kultur – medvirke til at afmystificere døden? Hvad har et selvportræt af den mexicanske maler Frida Kahlo at gøre med arkitektoniske indgreb i den grønlandske indlandsis? Og er det Fake News, når klimaforandringer i italienske Puglien lanceres som en succeshistorie? Det er hvad nogle af udstillingens internationale projekter giver bud på.

Men også en række hjemlige lokaliteter tages under behandling. Eksempelvis et kunst og designcenter i Skagen, et bed and breakfast i Klitmøller, et besøgscenter på kanten af Nationalpark Thy, restaurering af Gråsten Station, boliger i Dalum, transformation af Københavns Nordvestkvarter og en bearbejdning at tomrummet efter nedrivningen af ungdomshuset på Jagtvej 69 på Nørrebro.

Udstillingen vil være åben alle dage kl. 11-17 til og med den 21. juli.

Udstillingen er sponsoreret af Augustinusfonden.

Time

(Friday) 14:00 - 15:00

Location

Rå Hal, Godsbanen

Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C

Link URL

Se event-side