Hvordan skal danmarkshistoriens første legende landsby - Blåholmen - se ud?

14mar16:3019:30Seminar / workshopHvordan skal danmarkshistoriens første legende landsby - Blåholmen - se ud?Hvad nu, hvis leg og kreativitet var bygget ind i vores bolig?16:30 - 19:30 Arkitektskolen Aarhus, Exners Plads 7, 8000 AarhusTYPE OF ACTIVITYEkstern kalender,Intern kalender,Seminar / workshop

Event Details

Har du lyst til at høre om – og måske ligefrem være med til at skabe – noget helt ekstraordinært: Danmarks første landsby, hvor innovation, leg & kreativ udfoldelse er omdrejningspunktet for både fællesskabet, arkitekturen og hele bebyggelsen. Kom med, når vi samler jer, der er kreative, fremtidige beboere, profesionelle legeforskere, arkitekter & designere med erfaring i leg og kreativ design, play-entusiaster & såvel børn & voksne, der elsker kreativitet og innovation.

Det moderne samfund kalder på mennesker, der er nytænkende, innovative & legende. Der er brug for mennesker, der hver dag udforsker muligheder og eksperimenterer med de gamle regler… Med andre ord mennesker, der leger!

Leg og kreativitet er en vital del af at være menneske – det er sådan, vi lærer at navigere i verden. Vi leger, vi eksperimenterer og vi udvikler nyt. Men leg og kreativitet synes at være helt forsvundet fra vores boliger og boligområder – og måske også i vores hverdagsliv. Det vil ”Blåholmen – den kreative landsby” (også kaldet Play Village) lave radikalt om på. Blåholmen er et borgerdrevent, nyt bofællesskab i Ny Rosborg i Vejle for mennesker, der drømmer om at bo og leve på nye måder. Vi er allerede i fuld gang med at samle alle de kreative sjæle, der brænder for at være med til at realisere landsbyen, og som kan se visionen i at skabe et dynamisk og levende miljø, hvor den grå hverdag og det kedelige byrum forvandles til livskvalitet og livsglæde.

Men hvordan gør vi det?

Hvad betyder det at skabe en “legende landsby”? Skal der være fleksible arbejdspladser på platforme i haven? Udendørs træningsfaciliteter? Svævebaner mellem husene? Rutsjebaner fra tagene? Kommunikation via flaskeposten i åerne? Skal vi lave underjordiske gangsystemer eller opfinde en legeplads for voksne? Skal der være fleksible møbler, rullende planter og talende huse? Og hvilken rolle kan teknologien spille?

Alle de spørgsmål og langt flere vil vi sammen dedikerer hele dagens workshop til at dykke ned i.

Workshoppen er et led i at klæde Blåholmen på til at blive Danmarks – og måske ligefrem verdens – førende legende, kreative og innovative landsby.

Workshoppen er gratis at deltage i, og den er for dig, der:

Er nysgerrig, fordi du overvejer at bo og leve på nye måder – hvad enten du er familie, single eller senior.

Er fagperson og nysgerrig i emner som ”livet mellem husene”, byrum, kreativitet, innovation og design.​

Time

(Thursday) 16:30 - 19:30

Location

Arkitektskolen Aarhus

Exners Plads 7, 8000 Aarhus