Jord, økologi og arkitektur //
Kom til Forskningens Døgn 25. april

25apr9:0017:00EventJord, økologi og arkitektur //
Kom til Forskningens Døgn 25. april
Bliv klogere på, hvad jord, økosystemer og arkitektur har med hinanden at gøre.9:00 - 17:00 Didakteket, Arkitektskolen Aarhus, Exners Plads, 8000 Aarhus CTYPE OF ACTIVITYEkstern kalender,Event,Exhibition,Intern kalender

Event Details

Med titlen Subterrarium dykker vi ned under overfladen og udforsker begrebet ’jord’. Jorden under vores fødder spiller en helt afgørende rolle for vores liv og naturens økosystemer, men jord er også helt afgørende for byggeriet og vores omgivelser.

Dagen byder på film, korte præsentationer om forskning, livlige diskussioner og særlige og skæve øjeblikke. Du bliver mødt af forskere nær og fjern, der undersøger begrebet jord fra vidt forskellige vinkler. Til frokost kan du opleve en eksperimenterende mad-performance, som du bliver inviteret til at smage på. Og som afslutning på dagen får du mulighed for at nyde en drink til en omgang jord-tarotlæsning, der forbinder design, økologi og mystik.

Vi har skabt et spændende og varieret program, hvor alle sanser kommer i spil. Du bliver ikke bare udfordret på, hvad du ser og hører, men også din føle-, lugte- og smagssans vil blive aktiveret.

Det kræver ingen tilmelding at deltage – og du er velkommen til at kigge forbi til både hele og dele af dagen.

Dagen kommer primært til at foregå på engelsk.

 

– – – PROGRAM – – –

 

/ MORGEN /

9.00-9.10 – Intro

9.10-9.40 – Filmfremvisning & kort debat / Strata incognita v. Grandeza studio (ES)
Filmen Strata Incognita sætter scenen med en rejse på tværs af tid og geografi og undersøger jorden som både en del af det industrialiserede landbrug, som økosystem og som arkiv over historiens forbrydelser, minder og myter.

9.40-10.05 – Case study: Soil stories v. Stefan Darlan Boris
Forsker og lektor Stefan Darlan Boris vil i et lokalt perspektiv vise os, hvordan menneskets både fortidige og nutidige indgriben i landskabet påvirker miljøet rundt om Arkitektskolen Aarhus på Godsbanearealerne
i Aarhus.

10.05-10.20 – Pause

10.20-11.30 – Paneldebat #1: Convivial digging IN materials
Arkitekterne bag tegnestuen Reværk vil sammen med forskere fra Arkitektskolen Aarhus debattere brugen af sten, ler og jord i arkitekturen gennem tiden.
Deltagere:
– Jonathan Foote, lektor, Arkitektskolen Aarhus
– Reværk Arkitektur (DK)
– Asha Sumra, ph.d.-studerende, Arkitektskolen Aarhus

11.30-12.15: Keynote: Thinking Through Soil v. Seth Denizen (US)
Amerikanske Seth Denizen er forsker og designer og beskæftiger sig med landskabsarkitektur, biologi og geografi. I sit oplæg Thinking Through Soil fokuserer han på jorden i og omkring byerne.

 

/ MIDDAG / 

12.15-13.15: Frokost som madperformance
Vi byder på frokost, som del af en madperformance inspireret af jorden. Det hele bliver iscenesat af kok og madkunstner Tine Galatius, som i sin madlavning forener kunst, videnskab og historiefortælling.
v. Tine Galatius (Kok og madkunstner, DK)

 

/ EFTERMIDDAG /

13.15-14.30: Paneldebat #2: Convivial digging IN assemblages
Tre forskere præsenterer deres arbejde med det fælles fokus at synliggøre værdien af at beskytte, reparere og tænke bæredygtigt, når vi skaber arkitektur.
Deltagere:
– Heidi Merrild, erhvervs-ph.d.-studerende, Arkitektskolen Aarhus
– Lynn Hyun Kieffer, ph.d.-studerende, Arkitektskolen Aarhus
– Janna Vollrath (DE)

14.30-14.45: Pause

14.45-16.00: Paneldebat #3: Convivial digging IN territories
En samtale om at forstå jordens økologier på tværs af interesser, skala og tid. Om de udfordringer med vandets infrastruktur vi oplever i disse år som følge af ressourceudvinding i landbrugets og urbaniseringens navn.
Deltagere:
– Katrina Wiberg, lektor, Arkitektskolen Aarhus
– Anders Bjørn Møller, adjunkt, Aarhus Universitet
– Hongxia Pu, ph.d.-studerende, Københavns Universitet

 

/ AFSLUTNING / 

16:00-17.00 Performance & drinks
Som afslutning på dagen får du mulighed for at nyde en drink til en omgang jord-tarotlæsning, der forbinder design, økologi og mystik.
v. Gabby Morris (UK)

 

Begivenheden er støttet af Dreyers Fond og Forskningens Døgn.

Time

(Thursday) 9:00 - 17:00

Location

Didakteket, Arkitektskolen Aarhus, Exners Plads, 8000 Aarhus C