Udgivelse / 2016
Workshoppen Nordisk Håndværk og Arkitektur introducerede en gruppe af bachelorstuderende til folkelige materialer og håndværk i foråret 2016. Workshoppen fik mange glade reaktioner fra de studerende som for eksempel: ”Vi er pæne unge arkitektstuderende i rent tøj, der får beskidte hænder.”
Publikationen Handcraft – A Food House dokumenterer workshoppen, men kan også læses som en introduktion til folkelig arkitektur. Publikationen udforsker fire forskellige naturlige materialer og deres egenskaber, men også forskellige værktøjer og teknikker, der anvendes til f.eks. tækning.
Gennem publikationen er opførelsen af madhuset dokumenteret i detaljer for at eksemplificere, hvordan de forskellige materialer og teknikker egentlig bruges.
Publikationen er rigt illustreret med fotografier og akvareller af eleverne. Akvarel-coveret er lavet af arkitekt Erik Toft.
Opførelsen af madhuset
Under den tre ugers workshop Nordisk Håndværk og Arkitektur studerede de studerende arkitektoniske designtraditioner og håndværk. De udforskede interventionerne og mulighederne i en mindre bygning ved hjælp af håndlavede folkematerialer: halm / tang, ubrændte lersten, limemørtel og muslingeskaller og træ.
Eleverne endte med at bygge en 40 m2 madpavillon fra cypresbjælker med et stråtækt tag og vægge af kurveflet.
Workshoppen fandt sted på Handar, en ny skole for håndværk og folkemateriale på Djursland, som drives af Frank Erichsen, der er kendt for hans store engagement og fremme af selvforsyning.
KONTAKT
Relateret
MÅSKE ER DU OGSÅ INTERESSERET I DETTE