NY TVÆRFAGLIG EFTERUDDANNELSE
Perspektiv er et nyt, tværfagligt efteruddannelsesforløb til dig, der vil være up-to-date med den nyeste viden om grønnere livsmiljøer. Medlemskabet er for dig, der arbejder med byer, steder eller rum og vil være på forkant med de mest bæredygtige og nytænkende løsninger. Du er drevet af et ønske om at skabe forandring og sætte dit aftryk på kommende livsmiljøer.
I Perspektiv møder du forskere fra Arkitektskolen Aarhus og andre aktører ansigt til ansigt og får adgang til deres resultater og indsigt på første hånd.

HVAD ER PERSPEKTIV?
Som medlem af Perspektiv får du den viden, du har brug for til at blive en frontløber inden for grøn omstilling. Du positionerer dig som en del af løsningen – og åbner døren til nye muligheder og en grønnere karriere. Dit løbende medlemskab sikrer en sammenhængende og dybdegående opkvalificering over tid. Og du bliver en del af et stærkt tværfagligt vidensfællesskab, hvor du både giver og tager viden og indsigt.
Du vil møde medlemmer, som spænder fra beslutningstagere til fagspecialister, fx økonomer, ingeniører, arkitekter eller noget helt fjerde. Det giver en unik mulighed for at se den grønne omstilling fra mange perspektiver samtidigt.
HVORDAN FUNGERER DET?
Du tegner abonnement for et år ad gangen. Nogle af aktiviteterne foregår på Arkitektskolen Aarhus, men der er også feltture.
Som medlem får du adgang til:
– Skræddersyede seminarer med fokus på grønne strategier og metoder inden for kommende landskaber og byggede miljøer.
– Inspirerende debatarrangementer med nogle af branchens førende eksperter, der deler deres viden og erfaringer.
– Netværksarrangementer, hvor du møder fagfæller, udvider dit professionelle netværk og finder nye samarbejdspartnere.
ØKOLOGISK KULTURARV
– 1/2 dags seminar
Onsdag den 27. august 2025 kl. 13-17
På seminaret undersøger vi begrebet økologisk kulturarv, der vægter det stedsspecifikke, det cykliske, det helhedsorienterede, samskabelsen, de planetære grænser og et flerartsligt perspektiv.
Vi inviterer til en eftermiddag med forelæsninger og fælles diskussioner, hvor vi sammen udforsker mødet mellem traditionelle kulturarvspraksisser og moderne værdiforståelser. Vi vil reflektere over betydningen, udfordringerne og anvendelsen af begrebet økologisk kulturarv, som endnu ikke er entydigt defineret hverken i forskning eller praksis.
Deadline for tilmelding: 20. august 2025.
Seminar
Eksperimenterende landskabspraksis og LANDLABS
Onsdag den 25. juni kl. 9.00-17.00
Vi er vant til at arbejde med etablering af grønne, rekreative arealer i forbindelse med vores byer. Spørgsmålet er, om vi har været nysgerrige og eksperimenterende nok i arbejdet med dem. Vi går fra skitsering over projektering og udførsel til drift – men kunne der ligge andre modeller for en nærmere dialog med landskabet?
I lyset af biodiversitetskrisen og arbejdet med den grønne trepart, vil vi fremover se en udvikling af utallige nye landskaber – både i det åbne land og som bynære landskaber. På seminaret vil vi beskæftige os med den kreative praksis, der kan knytte sig til den udvikling, bl.a. gennem introduktion af tankerne bag ‘landskabslaboratorier’.
Tilmeld dig seminaret og bliv inspireret til at arbejde undersøgende og eksperimentelt med grønne landskaber – særligt på kanten af vores byer.
Deadline for tilmelding: 18. juni 2025
Undervisere
Laure Baretaud, landskabsarkitekt & ph.d. stipendiat v. Arkitektskolen Aarhus
Laure er uddannet landskabsarkitekt og har netop opstartet et forskningsprojekt omhandlende eksperimenterende landskabspraksis. Laure kommer med en mangeårig praksiserfaring fra bl.a. Günther Vogts tegnestue.
Stefan Dalan Boris, landskabsarkitekt & lektor v. Arkitektskolen Aarhus
Stefan er uddannet landskabsarkitekt og har i adskillige år beskæftiget sig med landskabslaboratorier – både i granskning og forskning i eksisterende projekter og udvikling af nye laboratorieformater i Aarhus og Bedsted.
Peter Søgaard, BIolog & programleder i Vand og Natur i Aarhus Kommune
Peter er uddannet biolog og ansvarlig for Aarhus Kommunes indsats for udvikling af bynære landskaber. Landskaber der ud over rekreation også skal kunne levere grundvandsbeskyttelse og realisering af kommuneplanens landskabsudpegninger.
Interesseret i at deltage?
For at deltage i seminaret skal du være medlem af Perspektiv.
VIL DU GERNE VÆRE MEDLEM?
Har du spørgsmål? Så kontakt programchef Line Toft på perspektiv@aarch.dk.
Arkitektskolen Aarhus
Quicklinks
Interne links
Nyhedsbrev
Tilmeld dig skolens nyhedsbrev, og modtag nyheder og invitationer til events og udstillinger.