En ny arkitektur for fremtidens velfærdssamfund
Under temaet “Mod en ny arkitektur” ønsker juryen for det danske bidrag i 2027 at fremhæve, hvordan arkitekturen kan bidrage til fremtidens velfærdssamfund.
Urszula Kozminska ser frem til at bidrage til kurateringen af den danske pavillon og understreger vigtigheden af det samarbejdende aspekt i projektet:
“Jeg er både stolt og begejstret for at være en del af et team, der samler så mange forskellige eksperter. Dette er et projekt, der rækker ud over arkitekturen og inddrager sociale, politiske og økonomiske perspektiver. Jeg har arbejdet meget med spørgsmål om byggestop og nedrivningsstop, og jeg forestiller mig, at det vil være mit fokus i teamet. Det er et kritisk emne, når vi taler om, hvordan vi kan bevare og omforme vores bygninger og miljøer til en bæredygtig fremtid.”
Urszula Kozminska ser det også som en værdifuld mulighed at integrere biennalens temaer i undervisningen på Arkitektskolen Aarhus.
“Dette efterår vil vi allerede på Studio 3 arbejde med nogle af de samme temaer, som vil være en del af pavillonen i Venedig. Vi er nødt til at gentænke, hvordan vi bor, især når det kommer til enfamiliehuse, som måske ikke længere giver mening fra et klimaperspektiv i den form, vi kender dem i dag. Det er en spændende udfordring, hvor vi kan fremvise nye måder at leve og bo bæredygtigt på.”
Urszula Kozminska er begejstret for at udforske fremtidens arkitektoniske visioner og håber, at det danske bidrag til biennalen vil inspirere til nye tilgange til byudvikling og boliger:
“Det er en utrolig relevant diskussion med potentiale til at påvirke, hvordan vi bygger og bor i fremtiden. Jeg ser virkelig frem til at dykke ned i projektet og bidrage til at udvikle den viden, der skal danne grundlag for den danske pavillon. Det er en fantastisk mulighed for at udfolde mine forskningsinteresser i et projekt, der kan bidrage til den internationale debat.