NYE ARKITEKTER HÆDRET MED LEGATER
Fire nyslåede arkitekter modtog legater ved dagens dimission på Arkitektskolen Aarhus.
24.06.2022
Fire nyslåede arkitekter modtog legater ved dagens dimission på Arkitektskolen Aarhus.
24.06.2022
Det er en bedrift i sig selv at gennemføre en videregående uddannelse og stå med uddannelsesbeviset i hånden på en solbeskinnet fredag i juni.
Men for fire af de 80 nyuddannede arkitekter fulgte der en ekstra hæder med, idet VOLA, 3XN og CEBRA som vanligt uddelte legater.
VOLAs legater gives i år til Louise Thisgaard Pedersen og Nicholas Cooper.
Om Louise Thisgaard Pedersens projekt skriver juryen, at det ”foreslår en meget fantasifuld omdannelse af en uddateret parkeringsinfrastruktur, hvorved projektet skaber foruroligende, men poetiske, rumlige møder, som fremmer en inkluderende kropskultur og institutionel støtte til det mentale velbefindende.”
Om Nicholas Coopers projekt skriver juryen, at det er ”ekstremt relevant, idet det frembringer en samtænkning af nye måder at leve på og en tilgang, der fremmer det omgivende miljø. […] Rummenes høje kvalitet og detaljegrad modsvares af the udsøgte håndværk i såvel de tekniske tegninger som visualiseringerne, hvorved forfatterens bredspektrede og mangesidede designevner stilles til skue.”
3XN’s legat give til Karine Bie. Juryen skriver om projektet:
“Det vindende project undersøger sætter spørgsmålstegn ved misbrugeres livsvilkår i dag. De, som lider af afhængighed, møder også de hårdeste udfordringer fra samfundet, og projektet overvejer, hvilke skade-reducerende tilgange, der kan tænkes både samfundsmæssigt og arkitektonisk.
Designprocessen er centreret om mennesket, hvilket hjælper beboere og personale med at følge sig trygge, handlekraftige og fri for fordømmelse, så helingsprocessen kan begynde. På den måde understreger projektet, hvordan arkitektur kan være en aktiv medspiller, når samfundets udfordringer skal tackles.”
Legatet gives i år til Mikkel Christensen for projektet ”A Science Center for Biological Diversity”. Projektet foreslår en biobank, hvor DNA-materiale kan opbevares i håb om, at man senere kan genskabe udrydde artsindivider og måske endda hele bestande.
Om projektet hedder det i juryens begrundelse, at det ”behandler et dystert emne, men gør det på en positiv og opløftende måde. Æstetik og idé er føt i optimisme, og Mikkels designløsninger gør banken til et interessant og livsbekræftende sted, som udover sit bidrag til en mere artsrig fremtid både underholder og uddanner de besøgende, ligesom et projekt af denne karakter ville bidrage til et øget, og meget tiltrængt, fokus på en aktuel problematik”.
Relateret
MÅSKE ER DU OGSÅ INTERESSERET I DETTE