Overskudsmaterialer får nyt liv i New Neighbour
Arkitektskolen Aarhus er gået sammen med organisationen Bank Of Materials, i lanceringen af en materialebank af overskudsmaterialer fra fire danske produktionsvirksomheder.
02.10.2019
Arkitektskolen Aarhus er gået sammen med organisationen Bank Of Materials, i lanceringen af en materialebank af overskudsmaterialer fra fire danske produktionsvirksomheder.
02.10.2019
Dagligt bliver overskudsmaterialer sorteret fra, fordi de ikke passer ind i en standardiseret produktion. Men disse materialer er ofte af høj kvalitet og har både karakter og potentiale, der er værd at undersøge. Derfor har Arkitektskolen Aarhus i samarbejde med virksomhederne Kvadrat, Sørensen Læder, ZURFACE og Dinesen lanceret Bank of Materials, som lader materialerne få nyt liv.
Bank of Materials indsamler overskudsmaterialer fra de fire virksomheder og gør dem tilgængelige for folk, der ønsker at forvandle materialerne til kreative projekter. Bank of Materials er altså en bank, hvor værdien er social og valutaen er materialet. På den måde udveksles viden og inspiration til fordel for indsigt i de kreative processer og spændende historier der opstår, når man arbejder med materialerne.
’’Vores mission er at undersøge potentialet i de her overskudsmaterialer, som hver især indeholder deres egne unikke kvaliteter og historier. De ting der gør, at materialerne sorteres fra i den standardiserede produktion er de ting, vi ser muligheder i – det er skønheden i det uperfekte. Man kan se BOM som en form for materialeeksperimentarium, og en inkubator for at nye ideer og forbindelser kan opstå.’’, fortæller Lennart Ellegaard, Bankdirektør i Bank of Materials.
Bank of Materials holder til i Arkitektskolens nye containerbygning, New Neighbour, der ligger ved byggepladsen til vores kommende skole, NEW AARCH. Her kan man komme forbi i åbningstiderne og se materialerne. New Neighbour er beliggende på Skovgaardsgade 5A i Aarhus.
Udover at huse materialebanken, består New Neighbour af et kontorfællesskab for en række mindre virksomheder og iværksættere, samt undervisningsfaciliteter som skolen kan benytte til workshops og projektarbejde uden for den nuværende adresse på Nørreport.
’’Byggebranchen som helhed bruger rigtig mange ressourcer og materialer, og det er vi meget bevidste om på Arkitektskolen Aarhus. Derfor vil gerne undersøge nye tilgange til bæredygtighed, og med Bank of Materials kan vi udforske potentialet i overskudsmaterialer samtidig med, at projektet går hånd i hånd med skolens vision: Engaging through Architecture’’, fortæller Kristine Leth Juul.
Bank of Materials inviterer alle interesserede til at eksperimentere med materialerne og vise, hvordan de kan transformeres og få nyt liv. Hvis du har en idé eller et projekt, som du har lyst til at dele kan du besøge www.bankofmaterials.org og læse om, hvordan du ansøger om adgang til materialerne.
Udvalgte materialeprojekter vil blive udstillet i Arkitektskolens arkitekturgalleri, Onsite Gallery, den 15. december 2019.
Relateret
MÅSKE ER DU OGSÅ INTERESSERET I DETTE