Nordisk masteruddannelse i arkitektonisk kulturarv skudt i gang for femte gang
Det nye hold på NORDMAK masteruddannelsen mødtes for første gang i september i Danmark.
29.10.2021
Det nye hold på NORDMAK masteruddannelsen mødtes for første gang i september i Danmark.
29.10.2021
Besøg på Maltfabrikken i Ebeltoft og koldkrigsbunkeranlægget Regan Vest i Rold Skov var nogle af højdepunkterne, da 18 nye studerende i september tog hul på deres NORDMAK masteruddannelse i arkitektonisk kulturarv.
Den 2,5 år lange masteruddannelse er bygget op, så de studerende besøger henholdsvis Danmark, Norge, Sverige og Finland i løbet af forløbet, og traditionen tro fandt opstarten sted i Danmark. Udover de to besøg, bød ugen blandt andet på tegnestuebesøg, forelæsninger og diskussioner med forskere, undervisere, praktikere og bygningsudviklere fra Danmark og Italien.
”Det er altid fedt at tage hul på uddannelsen med et nyt hold, og jeg synes, at den første uge var utroligt udbytterig. Vi prøver at strikke et skarpt fagligt program sammen, men det er også vigtigt, at vores studerende lærer hinanden at kende på tværs af nationaliteterne – det er netop hele humlen i den fælles nordiske masteruddannelse”, siger Mogens A. Morgen, professor ved Arkitektskolen Aarhus samt studieleder på NORDMAK.
Masteruddannelsen NORDMAK er tværnordisk og foregår i et tæt samarbejde mellem Arkitektskolen Aarhus, Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, Kungliga Kunsthögskolan i Stockholm samt Alvar Aalto Foundation og Aalto Universitetet i Helsinki. Det ny-startede hold består af én finne, to svenskere, fem nordmænd og ti danskere.
”Det er min erfaring, at vores studerende i høj grad kommer til at lære af hinanden undervejs, og derfor er det utroligt vigtigt, at vi får sammensat et stærkt hold med forskellige fagligheder og nationaliteter. Jeg havde glædet mig til at møde de nye studerende, og jeg synes, at vi kom godt fra land med den første semesteruge”, siger Mogens A. Morgen.
Næste gang de 18 NORDMAK-studerende mødes, foregår undervisningen i Stockholm, og det sker i februar 2022. I perioderne mellem den fysiske undervisning i de fire nordiske lande arbejder de 18 NORDMAK-studerende løbende med skriftlige opgaver som en del af uddannelsen.
Hvis du kunne tænke dig at deltage i NORDMAK masteruddannelsen, er der holdstart igen i september 2024. Du kan læse mere på www.aarch.dk/nordmak
Relateret
MÅSKE ER DU OGSÅ INTERESSERET I DETTE