Om praktikprogrammet
Praktikprogrammet giver studerende en forsmag på arbejdslivet som arkitekt.
Praktikprogrammet giver studerende en forsmag på arbejdslivet som arkitekt.
Praktikprogrammet giver skolens studerende mulighed for at integrere praktisk erfaring i deres uddannelse samtidig med, at de får en forsmag på arbejdslivet som arkitekt.
Formålet med praktikforløbet er at introducere den studerende til arkitektonisk praksis over en længere periode i en faglig relevant virksomhed. Målet er, at praktikanten opnår en viden og erfaring og tilegner sig kompetencer, som bedst læres i en professionel sammenhæng. Og som praktiksted får man samtidig mulighed for at hente ny inspiration til virksomheden med en engageret praktikant.
Praktikanten skal opleve, at man som arkitekt kan arbejde mange forskellige steder – både inden for faget og ift. geografisk placering. Praktikstedet kan derfor være en tegnestue, en kommune, boligforening, udvikler eller andet. Praktikstedet skal blot have en arkitekt tilknyttet, der kan vejlede den studerende.
Vilkår for praktikordningen
For at blive godkendt som praktiksted er det en forudsætning, at der er en fagligt relevant person ansat i virksomheden, der kan give den studerende vejledning og bliver ansvarlig herfor.
Med faglig relevant menes, at den praktikansvarlige har en faglighed og erfaring, der kan styrke den studerendes udvikling og løbende sikrer, at den studerende har mulighed for at tilegne sig den viden og de færdigheder der fremgår af praktikaftalen.
Se yderligere i skabelon til kontrakt mellem studerende, praktiksted og Arkitektskolen.
Hvor lang er praktikperioden?
En praktikperiode skal være 5 måneder på fuldtid på den studerendes 6. semester. Praktikstedet, praktikforløbets planlagte indhold og periode skal godkendes af den studieenhed, som den studerende er tilknyttet.
Møder under praktikken
Midtvejs i praktikperioden afholdes et online møde mellem den praktikansvarlige, praktikanten og en vejleder fra den studieenhed, som den studerende er tilknyttet. På mødet evalueres praktikopholdet i forhold til det beskrevne indhold. Det er en forudsætning for semesterets godkendelse, at der har været afholdt et midtvejsmøde.
Hvor mange praktikanter kan vi få?
Virksomheder med mindre end 10 ansatte må indgå aftale med én praktikant fra Arkitektskolen Aarhus pr. semester. Virksomheder med mere end 10 ansatte må herudover indgå aftale med yderligere én praktikant pr. 50 ansatte. Dette betyder at virksomheder med 10-50 ansatte må indgå op til to praktikaftaler med studerende fra AAA pr. semester, virksomheder med 51-100 ansatte må indgå op til tre praktikaftaler etc. For virksomheder med kontorer forskellige steder i landet gælder begrænsningen i antallet af praktikanter pr. filial og ikke udregnet for det samlede antal ansatte i virksomheden. Dette betyder at en virksomhed med 8 ansatte i Aalborg og 50 ansatte i København må indgå aftale med én praktikant til filialen i Aalborg og aftale med to praktikanter til filialen i København. Uanset virksomhedens størrelse og antallet af filialer, kan der maksimalt indgås 5 praktikaftaler pr. virksomhed pr. semester.
Det er virksomhedens ansvar, at de beskrevne begrænsninger overholdes af hensyn til de studerende, der ved overskridelse vil blive bedt om at finde en alternativ praktikplads.
SU under praktikken
Praktikopholdet er SU-berettiget, da praktikopholdet, jf. Arkitektskolens studieordning, indgår som et studieelement til 30 ECTS point.
Ferie under praktikken
Evt. ferie kan kun afholdes i Arkitektskolens ferieperioder (påske- og efterårsferie).
Relateret
MÅSKE ER DU OGSÅ INTERESSERET I DETTE