Ansæt en erhvervskandidat i din virksomhed
Møller & Grønborg A/S ser frem til at få en erhvervskandidatstuderende på tegnestuen.
06.06.2019
Møller & Grønborg A/S ser frem til at få en erhvervskandidatstuderende på tegnestuen.
06.06.2019
Arkitektskolen Aarhus udbyder en ny erhvervskandidatuddannelse, der kombinerer studie med arbejde i branchen. Den studerende skal i gennemsnit have 25 timer relevant erhvervsarbejde samtidig med studierne. Til gengæld tager erhvervskandidatuddannelsen fire år, mens den normale kandidatuddannelse er toårig.
Et af de arkitektfirmaer, som har ansat en erhvervskandidatstuderende er Møller og Grønborg A/S:
”Jeg er meget begejstret for ideen og tror det kan blive en gevinst for både den studerende og for os. Den studerende kan lære noget om dagligdagen på tegnestuen og bruge den indhøstede viden og erfaring herfra i sine studier på skolen. Og vi kan få en øget berøringsflade med arkitektskolen og på den måde få ny faglig viden ind på tegnestuen,” siger Mads Tenney Jordan, arkitekt, partner og administrerende direktør i Møller & Grønborg.
Erhvervskandidatuddannelsen varierer mellem ophold på arbejdspladsen og på arkitektskolen. Første studieår indledes 1. august 2019 med ni ugers ophold på arbejdspladsen, derefter følger ti uger på skolen, tolv uger på arbejdspladsen, ti uger på skolen og afslutningsvis 29 uger på arbejdspladsen. Alle fire studieår følger stort set samme fordeling mellem skole og arbejdsplads.
Hvordan indpasser I den erhvervskandidatstuderende i jeres daglige arbejde på tegnestuen, når det veksler med ophold på skolen og på arbejdspladsen?
”Det må vi jo finde ud af hen ad vejen, men vi er jo vant til, at medarbejdere af forskellige grunde kan være væk i perioder. I begyndelsen vil den studerende nok komme til at sidde mest med idéudvikling og skitsering fx i et konkurrenceteam, fordi det ligner studiesituationen mest. Men jeg forestiller mig at vedkommende i løbet af 2.-3. studieår vil få større og større ansvar, og jeg tror den mesterlære-lignende uddannelsesforløb gør, at den erhvervskandidatstuderende efterhånden vil stå med en helt anden ballast end en studerende, der har gennemført et traditionelt kandidatforløb,” lyder vurderingen fra Mads Tenney Jordan.
Arkitektskolen Aarhus har flere studerende, som er interesserede i at påbegynde en erhvervskandidatuddannelse, men som endnu mangler relevant ansættelse. Virksomheder, der er interesserede i at ansætte en erhvervskandidatstuderende, kan komme i kontakt med de studerende via arkitektskolen eller ved at kontakte prorektor Kristine Leth Juul: klj@aarch.dk, mobil 89360204.
Da uddannelsen ikke er SU-berettiget, skal virksomheden aflønne den erhvervskandidatstuderende i de perioder, hvor vedkommende er på arbejdspladsen.
Læs mere om erhvervskandidatuddannelsen
Relateret
MÅSKE ER DU OGSÅ INTERESSERET I DETTE