Fagfolk fra hele Norden samles om arkitektonisk kulturarv i Danmark
18 nye NORDMAK-studerende brugte en uge i Danmark, hvor de blandt andet så UNESCO Verdensarv og blev undervist i konfliktmægling
13.09.2024
18 nye NORDMAK-studerende brugte en uge i Danmark, hvor de blandt andet så UNESCO Verdensarv og blev undervist i konfliktmægling
13.09.2024
18 fagfolk fra Danmark, Norge, Sverige og Finland deltog i uge 36 i opstarten af NORDMAK, Nordisk Master i Arkitektonisk Kulturarv. De studerende, som til dagligt arbejder professionelt med arkitektonisk kulturarv, tilbragte en uge i Danmark med fokus på blandt andet kulturarvens teori og historie, konfliktmægling og politik og forvaltning af kulturarv.
NORDMAK er en tværnordisk uddannelse med base på Arkitektskolen Aarhus, som drives i tæt samarbejde med Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, Kungliga Konsthögskolan i Stockholm, Alvar Aalto Foundation og Aalto Universitetet i Helsinki. Uddannelsen tiltrækker både undervisere og studerende fra hele Norden. På det nuværende hold er der 11 danske, 4 norske, 2 finske og 1 svensk deltager.
”Det er altid spændende at starte et nyt hold, og denne gang har vi en god fordeling af deltagere fra de nordiske lande. Jeg er sikker på, at dette vil blive et stort aktiv for deltagerne,” udtaler professor Mogens A. Morgen, studieleder på NORDMAK.
Første semester blev afholdt i Danmark, hvor de studerende deltog i en række forelæsninger, workshops, studieture og diskussioner med temaet ”Fælles forståelse.” Fokus var på modulerne ”Teori, filosofi, nutid og historie,” ”Argumentation og proces,” samt ”Kulturarvens forvaltning og politik.”
Som en del af programmet besøgte de studerende UNESCO Verdensarvsbyen Christiansfeld, Maltfabrikken i Ebeltoft og vandkraftværket ved Tange Sø. Ugen bød også på undervisning i konfliktmægling.
Efter en uge med intense studier vender de studerende hjem, indtil de mødes igen til februar i Oslo for at tage hul på 2. semester.
”Vi fik en rigtig god start i Danmark, og jeg ser frem til, at vi samles igen i Norge. Det tværnordiske samarbejde er essentielt for NORDMAK, og vores studerende har stor gavn af at opleve, hvordan andre lande arbejder med arkitektonisk kulturarv,” siger Mogens A. Morgen.
Det nuværende NORDMAK-hold kører frem til 2026, og næste optag sker i september 2027. Hvis du er interesseret i en plads på næste NORDMAK-hold, kan du skrive dig på interesselisten her: https://application.aarch.dk/venteliste-til-efteruddannelse/
Relateret
MÅSKE ER DU OGSÅ INTERESSERET I DETTE