Fra ambassader til verdensarv
De studerende besøgte blandt andet den tidligere amerikanske ambassade i Oslo, tegnet af Eero Saarinen, og deltog i en byvandring i Oslos historiske kvarterer. Senere gik turen til Røros, der er på UNESCOs verdensarvsliste, hvor de studerende undersøgte byens unikke bevaringsstrategier samt forvaltning af verdensarvsværdierne i træbyen Røros.
“Det er rart, at hvert semester er så præget af det enkelte land. Det gør, at man hele tiden får nye perspektiver,” siger Hannah Talje, arkitekt med egen tegnestue i Sverige og speciale i ornamentik. “Jeg sætter stor pris på det høje akademiske niveau, og at der lægges vægt på at skrive akademiske opgaver. Det skaber en solid faglig forankring.”
For Laust Øby, arkitekt hos Arkitema, er det især kombinationen af teori og praksis, der gør NORDMAK til en stærk uddannelse. “Jeg drømmer om at få et meget stærkt teoretisk fundament, som jeg kan bruge i praksis,” siger han. “Det er vildt spændende at være en del af en så blandet gruppe – både nationalt og aldersmæssigt. Vi har nogle rigtig gode diskussioner, og materialet, vi arbejder med, giver mig enormt meget.”