14.09.2017 / Nyhed
Arkitektskolen Aarhus har ansat seks eksterne lektorer som skal bidrage med input og inspiration fra deres daglige virke. Gennem direkte involvering i undervisningen skal de være med til at videreudvikle arkitektuddannelsen og forankre skolens samarbejde med praksis.
Tre af de eksterne lektorer tilknyttes undervisningsprogrammet Transformation, to tilknyttes Habitation og én tilknyttes Sustainability.
De nye lektorer er:
TRANSFORMATION
Thomas Carstens, seniorpartner, forretningsområdechef og kreativ leder i Arkitema.
Thomas Carstens har været ansat hos Arkitema lige siden han tog afgang fra Arkitektskolen Aarhus i 1987. Han arbejder især med transformation, restaurering og bæredygtighed. Har bl.a. haft ansvar for renovering og modernisering af herregården Nørre Vosborg, Lejre Forsøgscenter, Badeanstalten Spanien og den fredede rækkehusbebyggelse Nyboder i København. I 2013-16 var han bosat i Oslo for at etablere Arkitemas kontor i Norge.
Mads Tenney Jordan, adm. direktør og parter i Møller & Grønborg.
Mads Tenney Jordan er uddannet fra Arkitektskolen Aarhus i 2004 og blev efter et kort ophold hos Kjær & Richter ansat hos Møller & Grønborg i Aarhus. Han har en bred erfaring med komplekse byplanopgaver og har fungeret som projektleder på masterplaner i Mellemøsten, Asien, Baltikum og Norden. Eksempelvis masterplan for Aarhus Kommunehospital, fra hospitalsfunktion til universitetsformål; River City, en havneplan for Göteborg, og King Abdulla Financial District, en masterplan for et nyt erhvervsområde i Riyadh.
Mette Viuf Larsen, partner i VMB Arkitekter.
Mette Viuf Larsen tog afgang fra Arkitektskolen Aarhus i 2002. Hun har siden arbejdet som restaureringsarkitekt på Exners Tegnestue, Erik Einar Holms Tegnestue, Jørgen Overbys Tegnestue og hos Creo Arkitekter. I 2012 blev hun partner i VMB Arkitekter. Mette har bl.a. været ansvarlig for restaureringen af Bregentved Gods, ombygning og nyindretning af Ole Rømer Observatoriet samt vedligeholdelse og genopretning af Fredensborg Slot.
HABITATION
Mikkel Frost, partner i CEBRA.
Mikkel Frost dimitterede fra Arkitektskolen Aarhus i 1996 og blev ansat hos Schmidt Hammer Lassen Architects. I 2001 var han medstifter af CEBRA, hvor han siden primært har arbejdet med konkurrencer samt koncept- og projektudvikling. Blandt de seneste projekter, som Mikkel har haft ansvar for, kan nævnes boligbebyggelsen Isbjerget på havnen i Aarhus; StreetDome, en multihal og et kulturcenter i Haderslev, og Qasr Al Hosn, en 140.000 kvm master- og landskabsplan i Abu Dhabi.
Rune Johan Dyhrberg Riis, partner i Cubo Arkitekter.
Rune Johan Dyhrberg Riis er uddannet fra Arkitektskolen Aarhus i 2003. Arbejdede hos Fargas Architects i Barcelona, indtil han i 2005 blev ansat hos Cubo Arkitekter. Var fra 2009-2012 tilknyttet rådgivergruppen bag Det nye Universitetshospital i Skejby. Han har skitseret en lang række vindende konkurrenceprojekter, de senere år især med fokus på boligbyggeri. Eksempelvis Plejecenter Hyrdehøj i Roskilde og Fremtidens boliger og liv på Kellersvej i Søborg – boliger for handicappede og udviklingshæmmede. Partner i Cubo Arkitekter siden 2014.
SUSTAINABILITY
Mads Nygaard, associeret partner i AART Architects.
Mads Nygaard arbejder primært med konkurrencer, udviklingsprojekter og projektering og har fokus på at udfordre og eksperimentere med bæredygtighedsbegrebet. Han er bachelor fra Arkitektskolen Aarhus og kandidat fra Kunstakademiets Arkitektskole i København i 2010. Frem til 2015 var han ansat i konkurrence- og udviklingsafdelingen hos Arkitema i København. Blev i 2016 udannet DGBN konsulent (bæredygtighedscertificering, der bygger på totaløkonomi). Hos AART Architects har Mads Nygaard blandt andet været tovholder på vinderprojektet i den internationale konkurrence om udvidelsen af Vikingtidsmuseet i Oslo og byudviklingen på Kronløbsøen i Københavns Nordhavn.
Relateret
MÅSKE ER DU OGSÅ INTERESSERET I DETTE