Studio 1E er et bygningskunststudio, der arbejder i bymæssige kontekster. Vi er optaget af forholdet mellem den enkelte bygning og byen som helhed og hvordan ny arkitektur kan bidrage til den større urbane sammenhæng både rumligt og programmatisk.
Verdens byer vokser. Stadigt flere mennesker flytter til byerne, som udbygges og fortættes. Byernes fortætning er en vigtig strategi i ambitionen om et mere bæredygtigt samfund, og der er brug for arkitekter, der forstår byen som rumligt og bygget fænomen; arkitekter som kender byens typologier og strukturer og som kan bidrage til at den løbende transformation af vores byer sker både intelligent og indlevet.
På Studio 1E tager vi afsæt i aktuelle problemstillinger, men vi tilgår dem ikke nødvendigvis på konventionelle måder. For os er det vigtigt at udnytte de muligheder der findes i studiesituationen og vi betoner det undersøgende og eksperimenterende. Vi opfordrer samtidigt den enkelte studerende til at udvikle sine egne faglige interesser og metodiske præferencer.
Både den fysiske model, den analoge tegning og digitale værktøjer er i spil på studio 1E, og vi tror på værdien i at kombinere det analoge og det digitale.
Transformation
Studio 1E hører til på undervisningsprogram 1, og vi arbejder med transformation i en dobbelt betydning:
– for det første som den urbane transformation, der finder sted når der tilføjes nyt i en eksisterende kontekst.
– for det andet ved at betragte det at skabe arkitektur som en løbende transformation af allerede eksisterende rumlige koncepter, typologier og arkitektoniske motiver.
Vi betragter den arkitektur, der allerede er skabt som et gigantisk reservoir af viden om hvad arkitektur kan være og blive til: en viden som kan bruges aktivt i form af gentegninger og gentolkninger. Ligesom fysiske bygninger kan genbruges og genprogrammeres kan nye projekter skabes ved at genbruge og genprogrammere eksisterende rumlige koncepter og motiver.
Temaer og skala
– alle semesteropgaver vedrører bygningsdesign i form af nye bygninger eller transformation af eksisterende strukturer med særligt fokus på offentlige programmer
– alle semesteropgaver har sit omdrejningspunkt i skala 1:200, men vil indeholde kontekststudier i skala 1:1000/1:500 og detaljestudier i skala 1:50/1:20.
Undervisere: Karen Olesen, Thomas William Lee og Thomas Færgemand Høyer
KONTAKT
Relateret
MÅSKE ER DU OGSÅ INTERESSERET I DETTE