Digitale ressourcer
Arkitektur, design og kunst
- Building Types Online: Database, der dækker indhold fra udvalgte Birkhäuser manualer i typologisk orden. De ca. 850 casestudier er dokumenterede med tekster skrevet af forfattere, der er eksperter indenfor deres områder, og inkluderer omkring 5000 arkitekturtegninger og 2000 fotografier af bygningerne. Kun adgang på skolens netværk eller via VPN.
- Dansk Byggeskik.dk: Portal der omhandler byggeteknik og materialer anvendt ved opførelse af boligbyggerier i Danmark fra 1850 og frem til 2000, herunder især etagehuse.
- FurnitureIndex: Adgang til søgbar information om og billeder af mere end 10.000 danske møbler fra det 20. og 21. århundrede.
- Minejendom.net: Arkiv over Aarhus Kommunes digitaliserede ejendomsdokumenter. Her kan du finde plan-, snit- og facadetegninger, information om geotermiske varmesystemer, balkoner, garager, terrasser m.m. For visse større projekter kan du også finde brandstrategier, energiberegninger og statistiske beregninger.
- Places er et åbent arkiv med originale artikler om fremtiden for arkitektur, landskab og urbanisme. Grundlagt i 1983 på MIT og Berkeley og frit tilgængeligt online siden 2009. Arkitektskolen Aarhus er Academic Partner ved Places.
- Weilbach – Dansk Kunstnerleksikon
Filosofi
Lovgivning
Materialer og leverandører
- HfB – Håndbog for byggeindustrien
- Materia: Globalt netværk indenfor innovative materialer.
- MLAB: Skolens materialesamling
Naturvidenskab
- GAISMA: Viser solopgang-, solnedgang-, daggry- og skumringstidspunkter for hele verden og hele året (grafer), samt daglængde og ændringer i daglængde (tabeller), og data om solenergi og overflademeteorologi.
- Lysviden.dk: Tværfagligt internetbaseret undervisningsmateriale, der dækker alle aspekter af lys og belysning.
Ordbøger
- Ordbogen.com: Online ordbøger. Du har igennem skolen adgang til Dansk/Engelsk og Engelsk/Dansk.
Kun adgang på skolens netværk eller via VPN. - Ordnet.dk: Online adgang til Den Danske Ordbog, som dækker ordforrådet i moderne dansk fra ca. 1955 til i dag, og til Ordbog over det danske Sprog, som er en historisk ordbog, der dækker dansk sprogbrug fra 1700 til 1950.
Relateret
MÅSKE ER DU OGSÅ INTERESSERET I DETTE