01.12.2021
Unit 2/3B er ved at tegne et bryggeri i Jægergårdsgade og har som en del af researchen brygget deres egne øl, som skal nydes til julefrokosten.
Var det noget med en kold C.F. Øller? De studerende på Unit 2/3B kan i år skænke eget bryg i glassene, når julefrokosten løber af stablen.
Brygget er vel at mærke ikke bare for fornøjelsens skyld: Efterårets store semesterprojekt har nemlig været at transformere et område i Jægergårdsgade, så der etableres et lokalt bryggeri. Her har de studerende også researchet på selve bryggeprocessen for at kunne tegne faciliteterne så realistisk som muligt.
“Pudsigt nok fandt de studerende undervejs nogle gamle tegninger, som viste, at der i midten af 1800-tallet lå et bryggeri på netop den grund, de skulle tegne på”, fortæller studielektor Kari Moseng fra Unit 2/3B.
Gravølskapel
Ud over bryggerifunktionen skal der i hvert projekt også optræde en funktion efter eget valg.
Nogle har kombineret bryggeriet med et kvarterhus til fællesspisning, andre med undervisningsfaciliteter til ølbrygning, og en enkelt har sågar tegnet et gravølskapel som sidestykke til bryggeriet.
Sideløbende har de studerende fået hjælp til at brygge arkitekttegnet øl af uddannelseschef Rasmus Grønbæk Hansen, som ved siden af sit almindelige virke på skolen gør sig i ølbrygning.
“Jeg har hjulpet dem med at brygge en såkaldt saison. Det er en krydret og frugtig belgisk øltype, som man bryggede til sæsonarbejderne i landbruget”, siger han.
Som led i researchen har Unit 2/3b desuden været på ekskursioner til Ebeltoft Gårdbryggeri og til bryggerier i Berlin.